informatie

Informatie

Over PFA

Over Prestige Football Academy

De Academy van Prestige Football Academy biedt talentvolle amateurvoetballers uit het Oosten van het land de kans om hun droom om profvoetballer te worden na te kunnen jagen! We zijn in 2016 gestart met een aantal talentendagen, om zo onze eerste 3 Academy-teams te kunnen vormen. De gekozen spelers zijn in September 2016 gestart met het eerste PFA seizoen, waarin we in een najaar- en voorjaarscyclus een aantal trainingen en wedstrijden hebben verzorgd.

Alle trainingen die onze Academy-spelers krijgen worden gegeven door jeugdtrainers met jarenlange ervaring in het werken met jeugd van een BVO. Naast de deskundige trainingen speelt elk team regelmatig oefenwedstrijden tegen BVO’s of top amateurclubs. Doordat PFA ook internationale toernooien organiseert komt het ook regelmatig voor dat teams van PFA aan deze top BVO toernooien deel mogen nemen.

Begin 2017 hebben we onze Academy uitgebouwd met een vierde team. Net als bij de andere teams is het doel van onze Academy om het maximale uit spelers te halen en een ontwikkeling door te maken van amateur-niveau richting BVO-niveau.

Na het eerste volledige PFA seizoen hebben wij vanaf ons tweede seizoen het aantal activiteiten verder opgevoerd. We merken dat spelers die vaker en beter beïnvloed worden een hele snelle ontwikkeling door maken. Dus simpel gezegd, hoe meer kwalitatief goede activiteiten we onze spelers bieden, des te kleiner de achterstand wordt op BVO spelers, die in staat zijn meerdere keren per week op hoog niveau te trainen!

In de seizoenen daarna zijn er nog eens vier volwaardige groepen toegevoegd aan de Academy. Hierdoor groeiden we door naar inmiddels 8 teams en in totaal ruim 200 spelers die door ons beïnvloed werden. Daarnaast hebben we het aantal activiteiten nog eens verder opgevoerd, naar bijna 100 activiteiten op jaarbasis. In combinatie met spelen en trainen bij de eigen amateurclub, stages bij BVO’s en mogelijke deelname aan het JPN van de KNVB draaien onze spelers dus een programma wat qua aantal activiteiten gelijk is aan die van BVO-spelers in dezelfde leeftijdsgroepen.

Met ingang van het derde seizoen zijn we afgestapt van het werken in leeftijdsgroepen op basis van geboortejaren. We geloven er heilig in dat elk talent op basis van zijn fysieke rijpheid en weerstandsniveau in de juiste ontwikkeling kan worden gebracht en dat daarbij indelen o.b.v. geboortedata beperkend werkt. We werken nu met groepen op 8 verschillende niveau’s (met spelers in de leeftijd van 9 t/m 18 jaar), van Basis niveau voor onze instroomgroep tot en met Master niveau voor onze meest ervaren spelers. Op deze manier kunnen we iedereen maatwerk bieden in zijn ontwikkeling en zijn we niet meer beperkt door leeftijden van spelers.

Doordat onze spelers een enorme ontwikkeling doormaken en regelmatig spelen tegen BVO-teams is de aantrekkingskracht van BVO’s richting onze Academy enorm toegenomen. Menig speler heeft al de overstap mogen maken vanuit de PFA Academy richting een BVO. Zo lopen er vele PFA-ers rond bij onder meer Vitesse, FC Twente, Almere City en De Graafschap. Daarnaast heeft ook al menig PFA-er stage mogen lopen bij een BVO of een uitnodiging ontvangen van de KNVB om deel te nemen aan het JPN traject.